HTML

rea meneh

dolgok

Friss topikok

  • Yamashita: gáspárbéjja,Rá Dios, kötözködő! Azt ajánlom tanulmányozzátok Kiszely István professzor,Akadémikus ... (2009.06.30. 23:42) Szlovákot a magyar tengerbe!
  • Stay_TRUE: @Eritreai: De valamikor el kell kezdeni, és eljött az idő, ha nem akarunk polgárháborút!! Egyébké... (2009.06.11. 16:37) Ki tehet a Jobbikról?

Linkblog

Szlovákot a magyar tengerbe!

2009.06.29. 13:40 lygius


Bizony, egyes tót atyafiak – vélhetően nem kizárólag saját turizmusuk fellendítése érdekében –
tengerbe kívánnak minket.

Meglehetősen lehangoló a magyar reakciókat olvasgatni a facebookon. (Meg nyilván az lenne a szlovákoké is, alaposabb nyelvtudás esetén.) Ezek az intellektuális sértődöttségtől a rögnacionalista bunkóságokig terjednek.

Holott az eldurvult szlovák kezdeményezés kiváló lehetőség arra, hogy szétoszlassunk odaát néhány sztereotípiát a „gőgös, beképzelt és mindigcsaktrianonozó” magyarokról!

Indítsunk reklámkampányt

a magyar tengerről!

Balatonparti bárban koktélozó, lebarnult magyar bombázók, jóképű, kigyúrt srácokkal. Esetleg kofolát vagy betont (becherovka-tonikot) szürcsölve. Na?

Lehetnének impulzívabb netes változatai is. A lányok számára készült változatban az első slide-on lehetne a pozsonyi vár előtti gigantikus vízfelületen szörföző megnyerő fickó. A vitorláján, ha nem is trikolórba rendezve, de piros-zöld minták lehetnének. A felirat: „Ne csak álmodozz...” - persze szlovákul. (Ide tartozik az a tapasztalat, hogy a szlovák nők jellemzően a legkevésbé sem irtóznak az ázsiai sztyeppékről benyargaló, férfiakatlekaszaboló-nőketelrabló-elnyomó macsók leszármazottjaitól - ez selling point!).

A fiúkat célzó verzióban tökéletes felépítményű magyar sellő lehetne a csali.

Magyar vízvezetékszerelőt!

Az ötlet nem teljesen új.

A lengyel turisztikai hivatal egy
kigyúrt szaki képével csalogatta Lengyelországba a turistákat azt követően, hogy Franciaországban az EU-alkotmány körüli kampány omniprezens szereplőjévé vált a lengyel vízvezetékszerelő, a „plombier polonais”, aki minden lehetséges munkát féláron nyúl le a derék helyi munkásemberek elől.

Kedves magyar turisztika, kedves reklámcégek! Hajrá!

Egyébként sem lenne baj, ha a magyarok és szlovákok közötti kevés netes interfész nem a jobbnál jobb provokációs ötletekkel előhozakodó szélsőségesek játszótere lenne.

59 komment · 2 trackback

Címkék: magyar facebook tenger szlovák

A bejegyzés trackback címe:

https://reameneh.blog.hu/api/trackback/id/tr871215506

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: plüss taxi 2009.06.30. 22:31:49

Censura madarsko. Hogy ennek mi értelme van, azt csak a legnagyobb Slota-fanek tudnák hitelt érdemlően megmagyarázni, még azok után is, hogy mesterük bebizonyította a nagyközönségnek immár sokadszor, hogy milyen egy XXI. századi felvilágosult szlovák p…

Trackback: plüss taxi 2009.06.30. 22:29:17

Censura madarsko. Hogy ennek mi értelme van, azt csak a legnagyobb Slota-fanek tudnák hitelt érdemlően megmagyarázni, még azok után is, hogy mesterük bebizonyította a nagyközönségnek immár sokadszor, hogy milyen egy XXI. századi felvilágosult szlovák p…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Önjáró Talajgyalu 2009.06.29. 22:09:00

Ezerhuszonnegy szazalekig egyetertek a posttal. :)

herdsman · http://photosHOPP.blog.hu 2009.06.29. 22:22:28

én is egyetértek,de szerintem ez utópisztikus

pár évtizeden belül nem hiszem, hogy változna a helyzet, hisz itt, és ott is vannak, akik .....
na nem folytatom

Karachar Nevian (törölt) 2009.06.29. 22:39:56


Az én meglehetősen markáns véleményem az hogy a leggyönyörűbbek tót csajok!

Cesare 2009.06.29. 23:15:48

jó az ötlet. remélem megvalósul. :)

nemuccaszoc 2009.06.29. 23:22:47

Majd a twitter ezt is megoldja :)

GO!photo · http://microstockphoto.blog.hu/ 2009.06.29. 23:56:30

Ott a pont, jo gondolat: a hype faktort ki lehet es ki is erdemes hasznalni, s ez egy szellemes megoldas volna az elmergesulni latszo butaskodas visszaforditasara.

Marketinges legyen viszont a talpan, aki belovi pontosan azt, hogy az erre epito reklam milyen mediumokban hatekony, a celcsoporthoz hogyan lehet hatekonyan eljuttatni: nem tudom szlovakiaban kiknel maradt meg ez a hir anyira, hogy az asszociacio mukodjon.

viks 2009.06.30. 00:03:44

Aki összehasonlít egy szlovák fórumot egy magyarral - elszégyelli magát a magyarságán.

Olyan visszafogott és kulturált beszélgetésekről mi itt csak álmodunk amik ott mennek. Azaz tehát a fikázás, mások mocskolása és földbetaposása és emellett a témába beleugatás mindenféle objektivitást mellőzve.

Aki a szlovák - magyar kapcsolatokba bele szeretne látni, lásson bele a szlovák kultúrába is.

És a szlovák lányok a legszebbek egyetértek.

attti 2009.06.30. 00:12:44

Egyébként, gyerekek, kölcsönösen szégyellhetjük egymást. Csak a rend kedvéért: mi bejöttünk ide nyilazni, rabolni, ők már itt voltak, volt asztaluk (stol), amiről pl. ettek, volt házuk és udvaruk (dvor, vesd össze később na dvore = nádor), kovács - kovač - patkolta a lovat, és lehetne folytatni a sort. A pöffeszkedő nagy arcunkat utálják a tót atyafiak, az esetetek nagy részében joggal.

attti 2009.06.30. 00:31:19

@viks: fórumról beszéltél, én az élő nyelvet hozom fel példaként, mint a szláv nyelvek szerény értője: a szlovákok (a fiatalok is) szépen, tagoltan, érthetően beszélnek. Nem igaz, hogy trágárnak, bunkónak kell lenni, és hadarni kellene. Nálam a szép beszéd fontosabb, mint az ilyen-amolyan csíkos zászlók és egyéb „jelképek” kultiválása.

attti 2009.06.30. 00:36:29

Mindenkinek: a szlovák lányok tényleg szépek, de ki tudja, hogy Kassán vagy Besztercebányán ki a szlovák, ki a magyar (már úgy szépségileg és nem állampolgárságilag).

Drang 2009.06.30. 01:04:40

@attti:
Csak ezek nem éppen a szlovákok voltak, mert ők akkoriban népként még a legkevésbé sem léteztek.
www.hhrf.org/kisebbsegkutatas/kk_2004_04/cikk.php?id=1298
A szlovákban meg a magyar jövevényszavak száma lényegesen nagyobb, mint fordítva.

dark future · http://www.andocsek.hu 2009.06.30. 01:54:39

Ez a tenger dolog nem is rossz ötlet, legalább az alföldjeinket eláraszthatnánk. Nyomasztó volt a horvát tengerpartról hazajönni Bp-re, itt is lehetne legalább egy kicsi abból a fílingből.

A tengeresítés után a magyarok a szigeteken élhetnének (a mostani hegységek helyén). Ha már úgyis költözni kell, akkor lehetne egy jobbos, egy szélsőjobbos, egy balos meg egy kapjátokbe sziget (ez utóbbi persze a legnagyobb), és teljes lenne a béke :-).

brlv24 2009.06.30. 02:26:26

@Drang: Kit erdekel ki volt itt elobb? Bekeben kell elni...

slovnaft 2009.06.30. 06:32:59

Szerintem először saját országot kellene álmodnia a szlovákoknak, nem egy kölcsöntelken táborozni és azon mesterkedni, hogyan növelhető még a lopott föld. Jól mondja a népi nyelv: "engedj be egy tótot, és kiver a házadból". Azér' annyit izenhetnénk nekik, hogy "Szlovákiát" leginkább be kellene keríteni, és ez a remek, kövérfüves terület lenne Magyarország állatkertje, tyúkudvara. Őshonos magyar fajta kecskékkel, juhokkal, tehenekkel, disznókkal, a pásztorkodást pedig nyugodtan bízzuk rájuk. A vödörfoltozás mellett jutna rá idejük.

Rá Dios 2009.06.30. 06:44:04

@slovnaft: :
"...először saját országot kellene álmodnia a szlovákoknak, nem egy kölcsöntelken táborozni és azon mesterkedni, hogyan növelhető még a lopott föld."
Nem érettségiztél történelemből, de irodalomból se, ugye? Akkor hallottál volna arról, hogyan verték át eleink a régtől fogva itt élő szlávokat és csalták ki kamu , nem értékarányos ellenérték fejében az ő földjüket, vizüket, legelőjüket! :-) Szvatopluk és Árpád, capisco?
Félretéve a tréfát: miért hagyjuk, hogy önképzőkörös szinten kitanult megélhetési polit-hazaffyak akadályozzák azt, ami a legtermeszétesebb volna: az örök és megbonthatatlan szlovák-magyar baratátság létrejöttét és ..bebetonozását ?(beton:becherovka+tonic, mint fentebb olvashattuk)

Lorp 2009.06.30. 06:51:41

Hú de szupi ötlet. Te egy igazi marketing zseni lehetsz.

samot 2009.06.30. 07:41:45

@attti: Kissé hiànyos a történelmi tudàsod-(

Yamashita 2009.06.30. 07:50:52

Tudod attti mi nem csak lovon nyargalászó barbárok voltunk akik lerabolták szegény kultúrált szlávokat.Kicsit nézz utána mik voltunk akkor.Az asztalról evő szlovákok, házuk udvaruk volt stb. csak akkor kezdtek tanulni írni minekünk pedig már többezer éves írásunk volt.Ők veremházakban laktak mi egészséges sátrakban vagy jurtában ahogy jobban tetszik.A veremben csak a zöldséget tartottuk aminek hidegre volt szüksége nehogy megromoljon, ezek meg abban laktak.Nézd meg a honfoglaláskori koponyákat.Nem találsz a magyarokon sarjadzást ami azt jelenti, hogy a rossz fogakat kihúzták.Ellentétben a szlávokkal.Még a fogkefét is mi hoztuk ide aminek miszvak volt a neve.Az alsóneműről meg már ne is beszéljünk.Mielőtt még azt hiszed mi barárok voltunk hát jobb ha tudod, hogy egy több ezer éves magaskultúrát hoztunk be magunkkal.Egyébként meg ha túllépsz a finnugor baromságokon mindjárt érthetőbb lesz miért jöttünk ide.Egyszerűen visszavettük ami a miénk volt és nem rabolni, gyújtogatni és fosztogatni jöttünk.Árpádot azért választották vezérnek mert vissza tudta vezetni a családfáját Attiláig.Mindíg azt mondta : Az ősapám Attila.Elképesztően fejlett technikai tudásunk, orvosi ismereteink, kultúránk, egyedülálló főzési kultúránk, saját harcművészetünk, zene kultúránk, mezőgazdasági ismereteink voltak. Mi brokátot és bársonyt hordtunk a fegyvereink ezüsttel és gyöngyökkel voltak kidíszítve amíg a szlovákoknál a ruha legnagyobb díszítése a vászongatya kirojtozása volt.Nem lovon nyargalászó barbárok voltunk akik idejöttek nyilazgatni ( bár a magyar íj is megér egy misét) hanem egy magaskultúrájú belső ázsiai eredetű nép voltunk akik idejöttek átvenni a jogos örökségüket.Egyébként még ha raboltunk is és végigdúltuk Európát arra is nyugodtan büszkék lehetünk.Menj el akármelyik skandináv országba és meglátod milyen büszkék arra, hogy az őseik vikingek voltak.Mi sokkal többet adtunk Európának mint a vikingek és nem kellene így látni saját magunkat ahogyan Te is.Én személy szerint nagyon büszke vagyok az őseimre és ne haragudj de nem igazán tudok semmi olyat amiben ők jobbak lettek volna nálunk.Csak az arcuk nagy holott azt, hogy egyáltalán van egy országuk azt is a franciáknak köszönhetik nem saját maguknak.A nyelvüket én is ismerem mert sok szlovákkal dolgozom együtt nem rosszabb a miénknél.De hogy jobbak lettek volna nálunk azt kötve hiszem.Azt ajánlom nézz egy kicsit jobban körül pl az interneten és lehet, hogy más színben látod az őseinket.Kitudja még lehet, hogy büszke is leszel rájuk.Ha tévedtem volna bocs, csak ez jött le a posztodból.Ami meg a magyar tengert illeti van Északi-tenger is.Viccelődjenek a lengyelekkel.

kamasuka 2009.06.30. 07:52:14

Kevés a jó reklámcég itthon. Ilyet - a cikkben leírotakat - elvárni szerintem képtelenség. A kormány is saját magát tudja csak fényezni, meg a rendszerváltozást, Horny Gyufával a záróképsorokon. Ezek után bármi nemü agymunka már megártana nekik ...

Yamashita 2009.06.30. 07:54:35

Slovnaft
1000 %-ig egyetértek veled. :))

2009.06.30. 08:00:48

Egyrészt, az a facebook oldal nem erről szólt, igaz, elég nagy butaság volt.
Másrészt, @attti -nak és azoknak, akik az elmúlt szláv-uralmi 55 évben végezték a tanulmányaikat: figyelni kelene a régészeti, történti, etimológiai kutatásokra, nem a régi szláv felsőbbrendűséget hirdető dogmákba kapaszkodni. Például a kovács, nem szlovák szó, hanem délszláv (szerb). Elterjedését a vasekének köszönheti, ami az ő találmányuk. A magyarban régről létezett "kovács", sőt, egész nemzettség foglalkozott ezzel - őket nevezzük tarjánoknak. Arogáns tévedés azt állítani, hogy míg szlovákot nem láttak őseink, addig nem ismerték pld. a négylábú ülőalkalmatosságot.

2009.06.30. 08:04:24

@attti
Ha nem lenne egyértelmű: tarján = kovács.

Darkness45 2009.06.30. 08:23:25

@attti: Már bocs te hülye vagy. Tanulj történelmet.

Darkness45 2009.06.30. 08:33:08

@attti: hát kisfiam, igyál meg valamit mert nagyon úgy néz ki hogy elment az eszed.

Cyric 2009.06.30. 08:34:33

Egyetértek a posztolóval. A facebookos csoport szerintem mellesleg jó poénnak indult. Személy szerint én nem is háborodtam fel a híren mikor először láttam Index-en. Bár mondjuk a csaj gondolhatta volna hogy annak ellenére hogy ő (saját bevallása szerint legalábbis) nem bántó szándékkal csinálta, az emberek 99%-a aki csatlakozik a csoporthoz szélsőséges szlovák/magyargyűlölő lesz.

Észre kellene venni magunkat hogy a helyzet ami szlovákiával kialakult nagyban a mi hibánk is. Ha kimegyünk oda focimeccset nézni nem kell balhézni meg a NAGY Magyarországot az arcukba rázni mert lehet te is felhúznád magad hasonló helyzetben. Amúgy most komolyan ha visszacsatolnák hozzánk Szlovákiát jobb lenne? Visszakerülne a szlovákiai magyarság de mi a faszt kezdenénk több millió szlovákkal? De nem is azt mondom hogy a szlovák rendőrség szakszerűen járt el de ha nem kezdünk balhézni akkor nem is lett volna miért beavatkozni.

Aztán ott van még a nép nagy vezére Orbán Viktor ősapánk áldásos tevékenysége. Aki azt hiszi hogy mert itthon őt védik az árpád sávosok ezért ha kimegy arcoskodni szlovákiába akkor jót tesz az országok közti kapcsolatnak vagy az ott élő magyaroknak. Hát a barom belegondolhatna hogy az ott élő magyarokat meg majd terrorizálják a szlovák "árpád sávosok" amíg ő szépen visszamenekül haza. Meg is lett az eredménye áldásos tevékenységének. A kinti magyarok biztos értékelni fogják ha bevezetik a szlovák nyelvtörvényt vagy feloszlatják az egyetlen magyar pártot.

Itthon persze az a reakció hogy a kormány gyengesége miatt van ez nem az ő pofája miatt ...

Nem tudom mi értelme egy szomszédos országgal ilyen szintű konfliktust gerjeszteni és a Slota félék felemelkedését elősegíteni.

A békesség jobb lenne mindkét félnek de nem is kellene azt várni hogy a szlovákok nyaljanak be nekünk azok után hogy elég rendesen adtunk mi is alájuk.

gáspárbéjja 2009.06.30. 08:37:13

@Yamashita: ...ne cukkolj már ...nem igaz, hogy elhiszed amit leírtál ...muhaha...muhaha

Darkness45 2009.06.30. 08:40:26

@gáspárbéjja: javaslok egy múzeumot. Tudod az egy olyan nagy ház ahol sok hülyeséget mondanak. Tudom fizetni kell érte, szal ha megadod a számlaszámod vendégem vagy egy körre. (utalok :))

AgentUngur 2009.06.30. 08:41:13

@attti: Ők is pöffeszkednek eleget öreg. Nagymorva Birodalom, ami nem volt se nagy, se morva, se pedig Birodalom - vagy a hülyeség, amit szépen elmondtál te is a szláv nyelvből vett jövevényszavakról. Persze, hogy egy nomád, félnomád népnek nem volt asztala, de ez nem azt jelenti, hogy primitívebb, értve?

Darkness45 2009.06.30. 08:42:23

@AgentUngur: mondjuk egy asztalt elég nehéz felrakni a lóra. :D Hacsak nem IKEA-s. :DDDDD

Senkifia 2009.06.30. 08:44:05

@Yamashita:
egyetértek.Ez a "tanuljunk meg kicsinek lenni" kommunista szleng...a II.vh. után kezdték nyomatni,hogy jó ez így,csak az a magyar,aki kismagyarországon van,és különben is mindenkinek igaza van,románnak,szlováknak,ukránnak.Csak a magyarnak nincs.Pedig konkrétan a románok nem is voltak ott erdélyben.Valamiféle jövő-menő törzsek voltak,akiket Árpádék orrbavertek.Szó nem volt semmiféle román őshazáról.Fenn a hegyekben voltak,max. A szlovákok nem is lteztek népként.egyrészt.Másrészt mikor osztogatták Magyarországot,nagyhatalmi érdekeknek megfelelően,nem "szlovákiának",hanem csehszlovákiának adtak.a szlovákok sokkal nácibbak voltak a magyaroknál.mai napig azok.itt ugye észrevette mindenki,hogy nem kormányozott eddig senki szélsőjopbbos párt...? szlovák tesvíreknél ott kormányoznak már pár éve azok,akiknek a szlovákárpádsávos mentalitásától azok,akik itt a saját árpádsávos mentalitásunktól náciveszélyt kiabálnak,márrég agyérgörcsöt kaptak volna.,De persze ha a szlovák(román)mondja ,hogy a magyarokat el kéne tengeresítéssel tüntetni a Béke tengerében,az rendben van.A magyar csak ne akarjon magyarkodni,mert hogy jön ő ahhoz? régi jó baloldali "magyar" mentalitás. trianon nagy részét is a vidám baloldalnak köszönhetjük...nézzétek meg,milyen szépen elkerítették a maradék magyarországot a nagy szovjet testvértől. a nyugati nagyhatalmak a tanácsköztársaságtól beszartak,hogy a magyaroknak is elmegy az eszük,és megkommunistázódnak.És természetesen,mint utólag kiderült,jogos volt a félelem.És ezért megtettek mindent annak érdekében,hogy Magyarországot minél kissebbre szétszabják.És persze a román,meg csehszlovák,meg hasonló víg népek minél nagyobb darabot akartak kapni a koncból.Románok nem csak erdélyt '"kapták vissza",hanem Partiumot is,amihez soha semmi közük nem volt.NAgyobb darabot kaptak magyarországból,mint amekkora megmaradt a szétdarabolás után.Utána 80 év alatt gondoskodtak róla,hogy olyan mértékben betelepítsék románokkal a lopott földet,hogy azután már senki ne mondhassa:dehát itt nincsenek is románok...vagy alig.
És természetesen az is hozzátartozott ehhez a "merjünkkicsiklenni"-mentalitáshoz hogy a magyarok történelmi jelentőségét minimalizálták folyamatosan,kikiáltották szutyok barbároknak,kultúláratlan bűnbandának...közben persze erről szó nem volt.semmivel nem voltunk rosszabbak mondjuk a germánoknál,vagy a bolgároknál,illetve a hasonló vándornépeknél.Annyi,hogy mi kicsit később jöttünk ide.De azért kedves baloldalunk folyamatosan sulykolta belénk ,hogy szutyok szerencsétlenek vagyunk,de bezzeg a románokszlovákok,ukránok...na azok aztán igen...Miközben mondjuk a románoknak nem volt iskolája,saját írott nyelve.A 19.századig cirill betűkkel írtak a ma olyannyira "frankofón" latin nép.19 századtól meg magyar ábécé szerint irtak és olvastak...a mai kissé különbözik a magyartól.A c pl K-nak van olvasva, és cének a T-t olvassák,kis vesszővel alatta...De a 19 században még "magyarul" íeórtak...a kis kultúrlényei...:) és magyar egyetemekre jártak az okos embereik.De persze mi vagyunk a barbnárok...1200as években más magyar vándordiákok tanultak a Sorbonne-on,Párizsban. Erdélyben az első román nyelvű iskolát Lórántffy Zsuzsanna alapította 1600egynéhányban.Szóval nem kell annyira elszállni a környező országok "kultúrlényei"-től, a mocsok barbár magyarokkal szemben.
Ami tény,hogy a magyarok elkövették azt a nagynagy tévedést a történelem során,hogy minden jöttmentet befogadtak magukl közé.És a kedves leszármazottaik ma "magyarokként" propagálják a magyarság barbár voltát.Ne féljetek, a románok pl nem nagyon fogadtak be senkit. rövid úton atz első adandó alkalommal agyonvertek mindenki idegent,aki a "szent anyaföld"re tette a lábát. Persze ha az illető hagyta magát.Magyarokat is megpróbálták.egyszer trianmon után,kolozsváron,és a környékén, aztán 45ben marosvásárhelyen,aztán 90ben szintémn marosvásárhelyen.CSak pechükre a székelyt nem lehet csak úgy simán agyonverni.Trianon után a kolozsvári pogromnak a székiek vetettek véget.bementek szépen Kolozsvárra, és rendet tettek. Utána rend volt !5ben a görgényvölgyi románokat bujtották fel az épp aktuális papságuk,és mentek be Marosvásárhelyre,kiírtani a magyarokat. Ment a cirkusz egy darabig,aztán beértek a városba a nyárádmenti székelyek, és pofánverték a kis pogromistákat.90ig csendben voltak.90 márciusában megint bevonultak vásárhelyre,hogy agyonverjék a magyarokat. a vége megin az lett,hogy pofánverve távoztak,vagy ottmaradtak az útszélen....
És mindeközben a magyarok a nácik,idegengyűlölők,stb...Mikor volt az utóbbi 40-50 évebne,hogy nagy nemzeti konszenzussal támogatott "idegen"üldözés lett volna magyarországon?megmondom:nem volt ilyen.A szlovkoknál folyamatosak a magyarverések,kormányzati egyetértéssel.A románokat épp most soroltam fel.Szóval nem kéne ezek mellett a magyarokat vádolni folyamatosan "kirekesztéssel",meg "idegengyűlölettel"...szerintem...

AgentUngur 2009.06.30. 08:46:03

@Cyric: A magyarok a határ mellett élnek, ha esetleg lenne lehetőség rá, akkor sem kéne milliónyi szlovákot idecsatolni, csak északabbra tolni a határvonalat. Lehetőség nincs, de arra lehetne, hogy emberi élete lehessen a magyaroknak odaát. Az, hogy basztatják őket, nem az ottani magyarok, és nem is a mi hibánk, hanem azé a szlovák nacionalizmusé, ami egy magyart se kíván a hatalmuk alatt látni. Orbán még sehol sem volt, amikor Meciar Győrben "népességcserét" javasolt Hornnak - azaz 560 000 magyart kicserélni uszkve 10 000 magyarországi szlovákra. Nem Orbán hozta a benes dekrétumokat, és nem Orbán húzta a 20-as határt is, amiről egyébként a csehszlovákok is pontosan tudták, hogy nagyon durva. Szóval röviden: anyád!

gáspárbéjja 2009.06.30. 08:47:18

@Darkness45: ...kedves vagy...csak nem nagyon...az ilyen hivalkodás mögött általában kicsinyesség leledzik...nem nagyon tudtál megbántani...igyekezz jobban...

Megmondtam 2009.06.30. 08:48:47

Már azt gondoltam, hogy ez is amolyan anyázós, Trianonozós, "mélymagyar" kommentelős szintre fog lecsúszni, de eddig kellemes meglepetés! :)

A hírrel kapcsolatban: egy csajszi viccből csinálta az egészet . . . nekem is furcsa, morbid, ízléstelen . . . aztán pár nap alatt több ezren csatlakoztak "klubbot" vagy mi a frászt létrehozva a fészbukon, és a csaj megrémült, azonnal törölte . . .
Forrás: www.felvidek.ma/index.php?option=com_content&task=view&id=15337&Itemid=1

Hogy megnyugtassak mindenkit . . . a szlovákoknak is vannak ilyen hülye, ízléstelen megnyilvánulásaik, saját honfitársaikkal szemben! :)
Egy példa: img33.imageshack.us/img33/1196/4837slovenskoocamislova.jpg

Magyarázat:
1. kép, Szlovákia, egy közép szlovákiai szemével: MY (közép-szlovákiai lakosság),
madare (nem kell fordítani),
somári (az ott olyan népség, pontosan sajnos nem tudom),
zasraní zdurindovci (szaros dzurindások-gondolom akik az Ö kormánya alatt meggazdagodtak, ergo az összes pozsonyi),
Slota land (gondolom ezt sem kell magyaráznom),
banda cigánska (cigány banda), šalený východ (kerge keletiek, az akcentusuk és a tájszólás miatt).

2. kép, SZlovákia, egy pozsonyi szemével:
Sedláci (parasztok), Blave ne? (há pozsony, nem?, magasról lesz*rn*k mindenkit az országban)

3. kép, Szlovákia, egy keleti szemével:
Najlepšia zem (ahol ők élnek), deľako (daľeko lenne amúgy "normálisan", azaz távol), veľmi deľako (nagyon távol, nekik lényegében, minden távol van)

4. kép, Szlovákia, egy dél-szlovákiai szemével: (szóval magyar nemeztiségűre gondoltak)

5. kép, Szlovákia, egy zsolnai szemével:
Skurvení madari (szinte az egész ország :) szóval k*b*sz*tt magyarok), slováci (csak az igazán szlovákok)

Szóval ők is csinálnak ilyen hülyeségeket . . . :)

Rá Dios 2009.06.30. 08:51:34

@samot: Nekem éppen fordítva tűnik :-)

Darkness45 2009.06.30. 08:52:46

@gáspárbéjja: nem akartalak megbántani. Eszembe sem jutott. Pusztán felajánlottam segítségemet, amit te itt igen diszkréten de visszautasítottál. Megértem. Nincs harag. :)

Rá Dios 2009.06.30. 08:53:28

@Yamashita: Hát igen, és egyre többen vagytok...:-(

noir66 2009.06.30. 08:53:32

2-3 éve semmi bajom nem volt a szlovákokkal. Nem foglalkoztam velük. Nem is szoktam politizálni. Minden féle szutyok műsort tv-ben nézni... De egyre több faszságot csinálnak a magyarokkal szemben és ez már az én figyelmem sem kerüli el. Igazából kurvára elegem van már ezekből a kis pöcsturbékoló majmokból.
Itt az ideje eltaposni a mocsadékokat tankokkal, legyalulni harci helikopterekkel a városaikat, és tengerszint alá bombázni egész Szlovákiát... bocs Felvidék... és akkor lesz egy nagyobb magyar tenger mint a Balaton. Én nekem ez a verzió jobban tetszik.
Kis fasszopó majmok, mondjuk nekem személyes indokom is van, amiért utálom most már őket.

Senkifia 2009.06.30. 08:54:38

arra azért felhívnám minden kedves megértő magyar ,illetve egyéb nemzet figyelmét,hogy ha a tenger(csak úgy viccből,persze)kitalálója magyar lett volna,ettől lenne hangos a magyar ,szlovák ,stb sajtó,hogy" mocsokrohadt szélsőjobbos magyarok revizionista nézeteiknek adtak hangot,szégyentelen náci banda!!!...érdekes,hogy így megf az ment a sajtóban,hogy"...szegény szlovák lány viccelt egyet,és a rohadtz szélsőjobbos magyarok erre el kezdtek hőzöngeni,és ezért szegény vicces szlovák lány(haha) kénytelen volt bezárni a vicces tengeres oldalát a fészbukkon..." érdekes,nemde?

Senkifia 2009.06.30. 08:58:10

@Megmondtam: örvendek,hogy ilyen csuklóból elfogadod,hogy ezt csinálhatja szegény szlovák lány,viccből...és ha magyar csinálja,az "mélymagyar trianonozós" náci találmány...édesek vagytok...komolyan...
azért nem ártana gondolkodni is néha...ha csak viccből is...

kova78 2009.06.30. 09:00:10

Sziasztok! Egyszerüen le vagyok döbbenve azon, amit az "Atti" nevü felhasználó irt. Reménykedem benne, hogy csak egy magyarul beszélő Szlovák vagy! Ne haragudj, még ha esetleg tegyük fel, hogy igazad is lenne, akkor is lehetne annyi eszed, hogy megvéded a saját nemzeted. Aki ilyen véleményel van a saját nemzeteéről az szégyelje magát! Csak sajnálni tudlak. Jó példája vagy az elmúlt 40 év, hazafiatlan, torz, nemzetromboló oktatási politikájának. Megnyugtathatlak, hogy semmi szégyellni valónk sincsen és igen is rengeteget adtunk és tettünk hozzá a világhoz, amire büszkék lehetünk. Gondolkodj el azon, hogy vajon véletlen-e az hogy itt van a Kárpát medencében egy nemzet, a MAGYAR, ennyi rosszindulatú nép között, Román, Szlovák, Szerb, Ukrán akik már gyerekeiket kiskoruktól Magyargyűlőletre nevelik, csak azért mert a Magyarok mások és sokkal SIKERESEBBEK mint Ők! Ez az amit nem tudnak megemészteni már 1100 éve! Ezt érzik Szlovákok is, ez a bajuk. Ezért kötekednek. Nem tudok egyetlen Szlovák politikusról államférfiről aki valamit is hozzá tett volna, vagy formálta volna a Magyar törénelmet. Amilyük van azt mind a Cseheknek köszönhetik meg a pillanyatnyi szerencsének. A Magyar és a Szlováknyelv ecsetelgetésébe meg nem akarok belemenni, de annyit mondhatok hogy egy Nyelv bonyultsága, tömörsége leirja a nép gondolkodásmódját észjárását is. A Szlovák egy alfaja a szláv nyelveknek, a Magyar meg egy unicum nyelv amihez foghatót nem lehet találni a világban. Képes arra, hogy évszazadokon át beépitse a környező nyelvek szavait, legyen az Török, Sláv Román, Német, Angol stb, (amit Te próbáltál ecsetelni) úgy hogy közben megőrzi egyediségét. Nem véletlen, hogy Amerikai tudósok Magyarul akartak tanulni mert mert rájöttek, hogy ez a nyelv hatásal van a gondolkodásmódra is, nem értették, hogy egy ilyen kis nemzet hogan termelhet ki ennyi tudóst a világnak. Az hogy hol vannak szebb lányok, ebbe meg nem megyek bele mert gyerekes, de annyit mondhatok, hogy nem biztos, hogy ha Szlovákiában jó nőt látsz az szlovák...

Rá Dios 2009.06.30. 09:05:29

@noir66: Személyes indokaid ha olyanok, mint az érvelésed, akkor súlyos lehet a sérelem :-)

Cyric 2009.06.30. 09:06:58

@AgentUngur: Az a baj hogy egyrészt sohasem csak a határok kitolásáról van szó hanem hogy visszaállítjuk a trianon előtti helyzetet. Amúgy a határok kitolása ötleted is egy kapitális baromság mert a magyarok lakta területek sem 100%-ban magyarok lakta terület úgyhogy akkor a szlovákok utána éppen annyira kérhetik a határok visszatolását.

Azt nem tudom mennyire embertelen élete lehet ott a magyaroknak de szerintem a picike agyadban kicsit feketébben látod mint a valóságban van ... sokkal rosszabb nem lehet nekik mint az itteni szlovákoknak pl. ...

Egy dologban igazad van az hogy basztatják őket az tényleg nem az ő hibájuk. Ők valószínűleg tényleg nem tesznek semmit azért hogy a saját helyzetüket rontsák.

Igen ez igaz akkor még tényleg nem volt. De ha már ennyire művelt vagy akkor gondolhatnád hogy a 1945-ös Beneš-dekrétumok amiket akkor még meg lehetett csinálni de ma már nem lehet egy népcsoportot az ország árulójának kikiáltani és elkobozni ezért minden vagyonát ... 1920-as határokat meg nem a szlovákok húzták. Jóhogynem mág az Árpád kora béli sérelmekhez nyúlsz vissza. Túl kellene lépni azon hogy mi volt a kommunista időkben mert akkor még meg lehetett hozni ilyen rendeleteket mára azonban már enyhült egy kicsit a helyzet és a Slota féle szélsőséges magyargyűlölők sem tudnának sokat tenni ha nem adnánk alá a lovat. Mert a mi viselkedésünk az ami felszítja a szlovák indulatokat és szavaznak a Slota féle pártra. Pontossan mint itthon a Jobbik felemelkedése. Ezen gondlkozz inkább.

A mi és Orbán Viktor viselkedése pedig igenis sokat ront a helyzeten mert ha belegondolsz hogyha idejönne Slota aztán szónokolna a magyarok ellen az itt élő szlovákoknak akkor te sem hullatnál örömkönnyeket.

Szóval röviden: hülye vagy!

Cyric 2009.06.30. 09:17:05

@kova78: Félreérted egy kicsit a helyzetet. Itt nem a történelmi múltról van szó hanem a jelenről. A történelmi múltra büszkék lehetünk és az amúgy is nevetséges lenne ha valaki a honfoglalás korabeli magyarok cselekedeteit rossznak ítélné és azt a jelenlegi magyarokon akarná leverni. :)

Viszont az tény hogy a jelenlegi helyzetben nem csak a szlovákoknak kell szégyellniük magukat hanem igenis nekünk is. És ez nem attól függ hogy valaki mennyire mély nacionalista. Annál nincs is rosszabb mikor valaki szélsőségesen, minden ellenére "nacionalista" marad. A nacionalizmus nem arról szól hogy bármit csinálunk akkor is azt kiabálod hogy de én nacionalista vagyok úgyhogy egyetértek. Akkor is lehetsz igazi magyar és nacionalista büszke a származásodra hogyha néha építő kritikát tanúsítasz, pl olyan helyzetben amikor nem a gyűlölködést kellene tovább szítani az állságos nacionalizmus zászlaja alatt hanem kompromisszumra törekedni. Mert beláthatnánk hogy ha mindkét ország csak fröcsög egymásra az nem tesz jót senkinek. Se a két fél kisebbségeinek, se maguknak az állampolgároknak, se a gazdaságnak, semminek ... max a bulvársajtónak ...

Senkifia 2009.06.30. 09:18:05

"Meglehetősen lehangoló a magyar reakciókat olvasgatni a facebookon." azt nem lehangoló olvasni,hogy folyamatosak a magyarverések szlovákiában?tudod,amitől itt ha csak beszél róla szélsőjobbos,hogy ez,vagy az menjen haza,már ki van borulva mindenki...itt mikor vertek szlovákott utoljára?nem mintha dicsőség lenne,vagy kellene...csak rá szeretnék mutatni a hozzáállás azon hiányosságára,hogy akkor is a magyarok a nácik meg a kirekesztők,mikor a magyarokat verik a szlovákok magyarságuk miatta.Illetve szlovákot,románt nem vert senki nemzeti hovatartozása miatt....
Ismétlem:csúnya dolog is lenne. De miközben magyarokat vernek a szlovákok, tengerbe képzelnek minket(ja hogy viccből...folyton elfelejtem),nem azon kéne kiborulni,hogy a mocsadék náci magyarok ezér'miér' haragusznak meg?kussoljanak már,és ne mind trianonozzanak...hmmm....az nem baj,ha csak az zavar,hogy viccből vízbe szeretnének fojtani? illetve,gondolom szintén viccből,kékrezöldre vernek néha,mert magyarul beszélünk? ja hogy ez benneteket nem zavar...csak az,hogy a magyarokat a fenntemlített esetek miért zavarják...hát ezzel van a baj,ugye :)
és hogy Orbánt Slotához hasonlítod,d,kedves Cyric,az is enyhe csúsztatás.Orbán nem akart senki szlovákot kíirtani.És nem buzdított senki megverésére.A slotagyerek meg mást se csinál...vagy említhetjük a még érvénybe lévő benes-dekrétumnot.Amely jogosságát a slotagyerek foggalkörömmel védte-védi...olyan ez,mintha azt mondaná az orbán,hogy a svábok kitelepítése az rendben volt,minek kártéríteni?Egyéb elhurcolásról már nem is beszélve...ja hogy ha magyarokkal esett meg,az ok...?mondom:gondolkodni kéne,mielőtt párhuzamokat vonunk,illetve megértően bólogatunk érdekes viccekre,miközben a megnemértő magyarok szélsőséges mivoltán zokogunk...

Cyric 2009.06.30. 09:24:07

@Senkifia: Nem tévedés nem hasonlítottam őket egymáshoz mert mint te is megállapítottad Slota tényleg sokkal rosszabb. Mert Orbán tényleg nem kampányol a kisebbségek ellen. Én azt mondtam hogy Orbán szlovákiai ténykedéseivel a Slota félék alá hajtja a vizet mert ők meg kihasználják ezt arra hogy a szlovák népet még inkább a magyar nép ellen hergeljék.

El kellene olvasnod pontosan hogy mit is írtam mert attól hogy egy kommentben említem a két nevet attól még nem húzok párhuzamot köztük.

Senkifia 2009.06.30. 09:24:44

"@Cyric:
"Akkor is lehetsz igazi magyar és nacionalista büszke a származásodra hogyha néha építő kritikát tanúsítasz, pl olyan helyzetben amikor nem a gyűlölködést kellene tovább szítani az állságos nacionalizmus zászlaja alatt hanem kompromisszumra törekedni."
Vagyis ha már rámképzelték a tengert,mosolyogva süllyedjek el, és ne vegyek túl gyakran levegőt, az egyetértésre való törekedés jegyében?Vagy ha megvernek,mert magyarul beszélek,akkor szlovákul köszönjem meg,illetve pusziljam meg a slota gyereket,és áldjam mindennap a nevét,hogy nehogy azt mondják rám,szélsőséges vagyok?illetve tanuljak meg otthon is szlovákul-románul beszélni,olvadjak be,mert a slota,vagy a vadim tudor ezt szeretné?miután 80 éven át sikerült megmaradnom magyarnak(ja bocs...szerintetek román-szlovák vagyok....magyar csak az,aki állampolgár)...de most már itt az ideje a kompromisszumnak,és igenis váljak szlovákká,mert az a "közös"(???)érdek?és mi ez a nacionalizmus különben is ??...
eszméletlenek vagytok.

kötözködő 2009.06.30. 09:30:26

@Yamashita: ".Árpádot azért választották vezérnek mert vissza tudta vezetni a családfáját Attiláig.Mindíg azt mondta : Az ősapám Attila."

Ez kész...

kova78 2009.06.30. 09:30:42

@Cyric: Ha kompromisszumokról beszélünk és kölcsönös gesztursokról, akkor mit kezdjek egy olyan 21-dik századi néppel aki előcitál egy olyan Soviniszta törvényt mint a Benesi dekrétumok aki nyiltan kolektiv bűnüsüknek kiáltja ki a Magyar nemzetet ugy un-block. Erre épitik az államukat? Senki nem szól egy szót sem az egész EU-ban ellene! Ez egy Numerus Calusus. Senki nem veszi észre?

Miért nem engedik meg az autonóniát, ami egyébként a trianoni szerződésben is benne foglaltatik?

Mi már bocsánatot kértünk nem egyszer, nem egy fórumon a vélt vagy valós sérelmekért. De nem tudok egy országot sem aki ezt velünk szembe megtette volna. Akkor meg miről beszélünk?

Egyébként a az hogy Nacionalizmus, nem bűn. Csak sajnos lejáratott szó itt Európában...
Az csak természetes, hogy a saját nemzetem támogatom, még akor is ha ez mostanában már ciki.

Igazad van hogy nem kell fröcsögni, de sajnos nagyon nehéz elviselni és jópofát vágni ahhoz, ha folyamatosan pofán köpik az embert....

Azért a felháborodáshoz való jogomat hagy tartsam már fenn magamnak.. :-)

És igaza van annak, aki irta, hogyha egy ez egy Magyar oldalon törént volna meg akkor már a Szlovák parlament tárgyalta volna.. Az tuti! :-)

Senkifia 2009.06.30. 09:31:45

@Cyric:
Orbán szlovákiai ténykedéseivel a Slota félék alá hajtja a vizet mert ők meg kihasználják ezt arra hogy a szlovák népet még inkább a magyar nép ellen hergeljék."
csak szólok,hogy slotának semmi szüksége okra...ürügyet talál,illetve csinál ezrével...az,hogy orbán egyel többet ad neki, sokat nem nyom a latba...És addig,amíg slota mondhatja a magyar külügyminiszterre,hogy"az a borzalmas kócos asszony"...és ennek semmi következménye nincs,max valami vértelen habogás,hogy jaaajnaa,ezt nem illik...addig slota ez fogja csinálni,a magyarokat meg verni fogják szlovákiában....
változtatni kéne a hozzáálláson.
Kiváncsi lennék,ha a franciák el kezdenék verni a németeket Elzászban, mit szólna ehhez a német?ja azt ,hogy "igaza van,elvégre mi foglaltuk el őket,ők vannak otthon...és különben is,mit ugrálnak annyit a németek?" meg bvagyok győződva...
szóval érdekes a hozzáállás

noir66 2009.06.30. 09:37:08

Jahm annó mikor 8 éves kis motoros voltam, szüleimmel nyaraltunk Szlovákiában. Elég beteg lettem, szüleim bementek gyógyszertárba, de nem voltak hajlandók kiszolgálni minket mert magyarok vagyunk. Rögtön hazaindultunk jó kis ladával, úgy kerültem be utána a kórházba.

A poén hogy kb 1,5 hónapja tudtam meg édesanyámtól ezt. El tudom képzelni hogy akár mással is megtörtént ez a történet.

Engem felháborít, hogy még egy beteg gyerekkel is megcsinálják. Én az ilyeneket nem tartom egyenrangú partnernek, embernek. Részemről mehetnek a lecsóba...

Cyric 2009.06.30. 09:40:21

@Senkifia:

Ja mintha tényleg ide tudnának varázsolni egy tengert Magyarország helyére. Ne legyél már hülye hogy egy olyan dolog miatt kellene most felhúznunk magunkat. Van éppen elég hasonló magyar dolog is maximum mi nem rakjuk fel a facebookra. :P

Nos igen azt nem tudom hogy a számtalan magyar kisebbség ellen elkövetett megverésben és hasonlóban mennyi az igazság és mennyi a ferdítés. De továbbra is fenntartom hogy még ha igaz is akkor sem az a megoldás hogy akkor mi majd kétszer akkorát ütünk oda.

Jaj ismét a ferdítés ... de továbbra sem érted hogy a Slota féléknek nem lenne táptalajuk ha nem vennénk fel a kesztyűt ... amúgy meg leszarom hogy román-szlovák vagy vagy azt is leszarom hogyha tisztán szlovák vagy (vagy akkor most kezdjek el sírni én is hogy én meg biztos nem vagyok magyar mert vend származású vagyok) mert próbálom az embereket nem az alapján megítélni hogy hány foga van meg vagy hogy milyen milyen nemzetiségű. Egy szlovák vagy akár román ember is lehet jó magyar állampolgár sőt még nacionalista is ha kellő képen magáénak érzi, magáévá teszi az ország értékeit. De ezért tenni kellene mindkét oldalról. Éppen mint a jelenlegi politikai helyzetben is. Ha mi sem teszünk senkit akkor a szlovákok sem lesznek holnap magyarbarátok.

Bocs ha ez a te "nacionalizmusodba" nem fér bele vagy ha ettől én most kevésbé vagyok magyar a szemedben ...

Senkifia 2009.06.30. 09:40:39

"Miért nem engedik meg az autonóniát, ami egyébként a trianoni szerződésben is benne foglaltatik?"...mennyire igaz...és erdélyben meg is volt, az ötvenes évek végéig....mint"Magyar Autonóm Tartomány"...nem azért,mert a románok ezt szerették,hanem mert trianon feltétele volt.Nagyon jól tudta a francia is,hogy jogtalan ez az egész és a jövőbeni etnikai feszültségek elkerülése végett beleírták az auonómiát,mint feltételt a szerződésbe.Most meg habzó szájjal üvölt ellene mindenki....és senki nem mondja azt,mhogy ok,ne legyen revizionálás...de a szerződést tartsuk be...azt a szerződést,amit nem kellett volna aláírni.Mert ugye az volt az aláírás melletti érv,hogy"ha nem,akkor a franciák visszaküldik a csapataikat,és akkor jézusmária lesz"szerintem ez nagy marhaság.2évvel a háború után ,ha a francia behívja katonának az embereit,és visszaküldi harcolni,a román meg szlovák érdekekért,akkor abból forradalom lett volna.Azt kellett volna csinálni,amit a törökök.nem írjuk alá, balhézunk egy darabig a románokkal(a székely hadosztály még az elején úgy pofánverte volna őket,hogy besz.rnak...aztán utána a dicső magyar vezetés lefegyverezte őket,és akkor már mindegy volt)aztán meg nem veszítjük el a saját országunk kétharmadát.
Ennyi.
De ez már történelem,és mindegy.Viszont amit még lehet,azt kérni kell minden fórumon,és nem "megtanulni kicsinek lenni"...és a legdrasztikusabban fellépni politikailag,diplomáciailag,nemzetközi jogilag, mindenféle magyarellenes megnyilvánulással szemben.Aki meg mást mond...az ne nézzen tükörbe reggel...

Megmondtam 2009.06.30. 09:40:41

@Senkifia: Én csak a cikkre hivatkoztam . . . egy szóval sem mondtam, hogy elfogadom, sőt mi több KIEMELTEM, hogy ízléstelen, morbid . . .


Amúgy eléggé elszomorító, hogy olyan emberekkel találkozok, akik hüledeznek azon, hogy szlovákiában magyarul tanulunk, vagy tudok-e szlovákul, és miért tanulok szlovákul . . . mert mondjuk itt élek, csak előnyöm lehet abból, ha tudok szlovákul is, és ez szerintem természetes, elvégre a magyarországi szlovákok sem csak szlovákul beszélnek, hanem magyarul is :)

Szóval még eléggé sok emberben nem tiszta ez a dolog, hogyan is élnek a határon túli magyarok . . . nagyjából jól :) Ezen lehet vitatkozni, de az tény, hogy az indulatokat pár "átlagon felüli" hülye gerjeszti és mind2 oldalon, politikailag, etnikailag, kulturálisan, és sajnos az illetők a magas politikában eléggé "zsíros" helyeket bérelnek . . . És jó lenne, ha mindneki felfogná, hogy NEM EGY TELJES NÉPCSOPORTOT, HANEM EGYES SZEMÉLYEKET KELL UTÁLNI, mert sajnos ez egy borzasztó nagy sztereotípia, hogy a szlovákok hülyék, vagy a magyarok vadak . . . EZ EMBERFüGGő, NEM NÉPFüGGő, csak ezen egy kicsit gondolkodni kéne, de hát az már nagyon megerőltető, ugye? Mindig voltak, vannak és lesznek is ilyen emberek . . . egy lerághatatlan csont ez az egész szlovák-magyar, meg határontúli magyar téma . . . és időnket mindig valamelyik oldal előszedi, mert épp unatkozik . . .

Senkifia 2009.06.30. 09:48:37

@Cyric: megnyugtatlak:30 évet éltem románok közt...a fejedre állhatsz,reggelente megpuszilhatod mindannyiuk fenekét,és talpmasszázst adhatsz nekik a nyelveddel, akkor is suttyó alsóbbrendű magyra leszel....és leszarják,hogy te mennyire szereted őket,és mennyire akarsz haverkodni.És ők még a jobbak...a szlovákok sokkal nácibbak ennél.Ezt a hülye magatartást,hogy"jaj akkor barátkozzunk,és engedjünk meg nekik mindent,hátha akkor majd ők is" nyugodtan elfelejtheted....szó nincs,és nem is lesz semmi ilyenről...ezt garantálom neked.És táptalaj nélkül is lesz olyan soviniszta nacionalizmus a románokban,amilyenről itt nem is álmodtok...
ami pedig a "román is lehet jó magyar állampolgár"....tudod,valaki mikor lesz jó magyar?ha mondjuk a magyar válogatott játszik a saját nemzete(származásilag) csapata ellen,és ő a magyarbnak drukkol...ennek a"lehet jó állampolgár"mentalitásnak az ellenkezőjét az ameriakaiak,spanyolok,brittek mindmind keservesen tanulták meg...hogy egy adott pillanatban minden nemzet a saját érdekét teszi a másé(legyen az akár a z őt befogadó)fölé.És a "román",akiből szerinted jó magyar válna,vagy vált,az sose volt se román,se szlovák...max állampolgár.viszont magyar volt...nemzetileg...
az a baj,hogy a kommunizmus jól kinevelte ezt belőletek....
na mindegy.

Cyric 2009.06.30. 09:50:55

@kova78: Igen az egy élég gáz dolog. Sokan felemlegetik itt de olvastátok már hogy mi van benne? Az egy kampányfogás volt hogy 2007-ben elővették és megszavazták a sérthetetlenségét.

De ma már nem lehet olyan csinálni hogy azt mondjuk hogy a magyar kisebbség Szlovákia árulója és ezért elkobzom a termőföldjeit és újra elosztom. Többek között Németország és Ausztria is felszólalt ellene de igen azt már sajnos megtapasztalhattuk hogy az EU-nak mennyi beleszólása van a hasonló dolgokba. :(

A nacionalizmus tényleg nem bűn, csak ahogy te is megállapítottad lejáratott Európában, mint itthon a turulmadár. Az egészséges nacionalizmus nem bűn de a tűzön vízen át védjük a hazánkat már szélsőséges nacionalizmus. A hibákat nem szégyen elismerni és a történelemben is számos példa igazolta hogy attól még hogy valaki belátta hibáit, vagy engedményt tett, nem feltétlenül tett az ország érdekei ellen.

Cyric 2009.06.30. 10:02:56

@Senkifia: Húúú bakker ... na ez most kiütötte a biztosítékot nálam. :)

"tudod,valaki mikor lesz jó magyar?ha mondjuk a magyar válogatott játszik a saját nemzete(származásilag) csapata ellen,és ő a magyarbnak drukkol..."

Ez nagyon súlyos ... hogy te egy focimeccsel példázod a nacionalizmust? Komolyan remélem hogy csak nem jutott eszedbe semmi jobb példa mert ha te ez alapján definiálod a nacionalizmust akkor soha még a közelében sem járhattál annak mit is jelent valójában.

Konkrétan milyen amerikai, spanyol, britt példákra gondolsz? Igazad van. Természetes hogy a saját érdekeinket helyezzük előtérbe. Nem is azt mondom hogy az jó amit a szlovákok csinálnak és ezért jutalmazzuk meg őket. Azt próbálom mondani hogy az a módszer ahogy jelenleg "visszavágunk" az viszont rohadtul nem jó és soha nem is fog pozitív végeredményt hozni.

"És a "román",akiből szerinted jó magyar válna,vagy vált,az sose volt se román,se szlovák...max állampolgár.viszont magyar volt...nemzetileg..."

Úristen már megint miről beszélsz? Nemzetileg nem tudsz valakit elszakítani a hovatartozásától ... egy román vagy szlovák nemzetségileg mindig is román vagy szlovák marad, de lehet belőle jó magyar állampolgár és nacionalista is ha képessé válik arra hogy megszeresse az országot és a kultúráját és értékeit, a gondolkodásmódjait és a szükségleteit a sajátjának tekintse.

"az a baj,hogy a kommunizmus jól kinevelte ezt belőletek...."

Ahh és beléd a demokrácia nevelte a gyűlölködést?

Yamashita 2009.06.30. 23:42:26

gáspárbéjja,Rá Dios, kötözködő! Azt ajánlom tanulmányozzátok Kiszely István professzor,Akadémikus munkáit.Sok újat fog nektek mondani.Garantálom.
Tessék itt egy link istvandr.kiszely.hu/
Egyébként én is voltam Szlovákiában.Még a 80-as években történt, vállalati kirándulás volt.A barátom egy pár terhes harisnyanadrágot akart venni a feleségének.Bementünk egy üzletbe és köszöntünk szlovákul.Mondtuk, hogy kérem mire az eladó elsétált és beszélgetni kezdett a másik eladóval.Húsz perc után meguntuk, hogy levegőnek néznek minket és kimentünk onnan.Nem vágyom abba az országba többé.
Senkifiának igaza van.Ma utaztam munkába és a buszon volt még 3 szlovák kolléga.Felszállt egy negyedik és köszönt.A szlovákoknak.Nekem nem.De ha elmennek haza akkor is csak a szlovákoknak vagy max a lengyeleknek köszönnek.A többieknek nem.A szünetben még véletlenül sem mennek oda a más nemzetiségű kollégához.De ez még visszafogott viselkedés.Volt időszak amikor az öltöző zengett a fucking madarskitól.Érdekes módon azt nem lehetett hallani, hogy kibaszott tótok.Amikor elegünk lett akkor szóltunk a menedzsernek és leálltak.
De maguktól nem ugrik be, hogyan kell kultúráltan viselkedni.Aztán ha erősebbel találkoznak akkor behúzzák a fülüket meg a farkukat.Te sohasem leszel nekik elég jó.Mert nem vagy szlovák.
süti beállítások módosítása